Gegrilde schorseneren met mimosa

Bereidingswijze

Pers een halve citroen uit in een ruime pan met water. Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd in 2 stukken zodat ze in je pan passen. Leg ze direct in de pan met het citroenwater. Kook de schorseneren in die pan 10 minuten tot beetgaar. Giet af. Kook voor de mimosa de eieren in 10 minuten hard. Laat schrikken, pel ze en rasp met een grove rasp. Snijd de bieslook fijn. Schep de geraspte eieren, bieslook, kappertjes en 1 eetlepel olijfolie door elkaar. Houd het luchtig, je wilt er geen eiersalade van maken. Breng op smaak met zout en peper. Zet een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de schorseneren rondom met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de schorseneren tot ze rondom mooie grillstrepen hebben. Leg de schorseneren op een serveerschaal en schep de eiermimosa erover.  

Ingrediënten

Klein bijgerecht 4 personen, bijgerecht 2 personen:

500 gr schorseneren
3 eieren
20 gr bieslook
1 el kappertjes
½ citroen
2 el olijfolie
zout en peper