Lablabi (Tunesische soep met kikkererwten)

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de komijnpoeder, tomatenpuree en harissa toe en fruit 2 minuten mee. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg toe en bak 3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat ten minste 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed in kunnen trekken. Giet de kikkererwten af en voeg ze toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Snijd de kool in dunne reepjes. Bij gebruik van boerenkool, rits de boerenkoolbladeren van de steel af en snijd in dunne reepjes. Voeg de kool toe aan de soep en laat een paar minuten pruttelen tot de kool geslonken is. Breng goed op smaak met zout en peper. Verdeel over 2 royale kommen en maak de soep naar smaak af met peterselie, ei, kappertjes en een partje citroen.  

Ingrediënten

Maaltijdsoep 2 personen:

200 gr boerenkool, groene kool of palmkool
1 ui
3 tenen knoflook
1 el tomatenpuree
1 el harissa
1 tl komijnpoeder
1 el olijfolie
2 tomaten
740 ml groentebouillon
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
ter garnering: peterselie, partjes citroen, 2 gekookte of gepocheerde eieren, kappertjes
zout en peper