Bietenstamppot met walnoot en geitenkaas

Bereidingswijze

Stamppot: Schil de aardappelen, snijd in stukken en breng in ruim water aan de kook. Kook ze in 15-20 minuten gaar. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot glazig. Rasp de rode bieten met een grove rasp en voeg toe aan de uien. Meng door elkaar en warm door. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappels met de melk, uien en bieten tot een smeuïge stamppot. Breng goed op smaak met zout en peper. Hak de hazelnoten grof en verbrokkel de geitenkaas. Schep die net voor je gaat serveren door de stamppot en garneer met een beetje extra. Erg lekker met sticky sjalotten erbij. Sticky sjalotten: Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de sjalotten en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en leg de tijm ertussen. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 minuten in de oven tot de sjalotten goed zacht zijn. Schenk de azijn en honing erbij en roer om. Rooster nog 10-15 minuten in de oven, tot de uien mooi kleverig en gekarameliseerd zijn.

Ingrediënten

Stamppot, hoofdgerecht 2 personen:

600-700 gr kruimige aardappelen
500 gr gekookte rode bieten
1 rode ui
1 el olijfolie
100 ml (plantaardige) melk
handje walnoten
100 gr zachte geitenkaas
zout en peper

Sticky sjalotten, bijgerecht 2 personen:

300 gr bananensjalotten
2 el olijfolie
5 takken tijm
3 el balsamicoazijn
1 el honing
zout en peper