Mediterrane andijviestamppot

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd in stukken en breng in ruim water aan de kook. Kook ze in 15-20 minuten gaar. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd de olijven in grove stukken. Snijd de andijvie in reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan rondom goudbruin. Giet de aardappels af. Stamp de aardappelen op een laag vuurtje met de melk, andijvie, tomaatjes, olijven en 3 eetlepels pijnboompitten tot een smeuïge stamppot. Breng goed op smaak met zout en peper. Garneer met olijfolie en bestrooi met (geroosterde) pijnboompitten. Klik hier voor meer andijvierecepten.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

600-700 gr aardappelen
½ krop andijvie
4 el zwarte olijven
10 zongedroogde tomaten
60 ml (haver)melk
4 el pijnboompitten
zout en peper