Gestoofde knolvenkel met sinaasappel en doperwten

Bereidingswijze

Verwijder de toppen van de venkel. Snijd de venkel in de lengte in 6 parten. Verhit de olie en boter in een ruime koekenpan. Bak hierin de venkel op hoog vuur tot de snijvlakken goudbruin kleuren. Dit duurt zo’n 3-4 minuten per kant. Pers de sinaasappels uit en voeg het sap samen met de bouillon en honing bij de venkel en breng aan de kook. Dek de pan af en laat 10 minuten stoven. Haal het deksel van de pan en laat nog 5 minuten pruttelen tot de venkel gaar is en je nog een klein bodempje vocht over hebt. Voeg de tuinerwten toe, dek de pan af en laat 3 minuten stoven, tot de erwten beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met venkelloof.

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen:

2 venkelknollen
2 el olijfolie
1 el boter
3 sinaasappels
125 ml groentebouillon
1 el honing
150 gr tuinerwten (diepvries)
zout en peper