Marokkaans gestoofde bonen

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan. Snipper de ui en knoflook en fruit die tot glazig. Voeg de komijn en koriander toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en een half blikje water toe en breng aan de kook. Laat pruttelen terwijl je de bonen in stukken van 5 centimeter snijdt. Voeg de harissa en bonen toe en roer door elkaar. Snijd de olijven grof en voeg toe. Laat zo’n 10 minuten pruttelen, zonder deksel op de pan, tot de bonen beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

400 gr sperzie- snij- of sanguinobonen
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 el harissa
15 zwarte olijven
zout en peper