Onze salade Niçoise

Bereidingswijze

  Snijd de aardappelen in parten en kook ze in zo’n 15 minuten beetgaar. Snijd de bonen in stukken van 5 centimeter lang. Kook deze in zo’n 5 minuten beetgaar. Kook de eieren in zo’n 6 minuten net niet helemaal hard. Snijd de rode ui in dunne halve manen. Maak ondertussen de dressing. Rasp de knoflook fijn. Klop de mosterd, het sap van de citroen, azijn, olijfolie en knoflook door elkaar. Breng goed op smaak met zout en peper. Hussel de aardappel, snijbonen en ui met de dressing door elkaar en zet even weg. Halveer de olijven. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Snijd de peterselie grof. Meng de olijven, tomaten, artisjokken en peterselie door de salade en schep op een grote serveerschaal of borden. Pel de eieren, snijd in vieren en verdeel over de salade. Serveer direct, want lauwwarm vinden we ‘m het lekkerst.

Ingrediënten

Lunchgerecht 4 personen, maaltijdsalade 2-3 personen:

600 gr aardappelen
400 gr snij- of sperziebonen
½ rode ui
4 eieren
12 zwarte olijven
4 zongedroogde tomaten
12 partjes artisjok (op olie)
10 gr peterselie
2 tl Dijon mosterd
½ citroen
1 tl rode wijnazijn
5 el olijfolie
1 klein teentje knoflook
zout en peper