Bonenpuree met groenlof

Bereidingswijze

Giet de bonen af en vang het vocht op. Snijd een halve teen knoflook grof. Doe de bonen met de halve knoflook en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine. Draai tot een puree. Voeg 2-3 eetlepels vocht uit het blik toe zodat je een gladde en smeuïge puree krijgt. Breng goed op smaak met zout. Verwijder de kern van de groenlof en snijd in de lengte in reepjes. Snijd de teen knoflook in dunne plakjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en chilivlokken 2 minuten. Voeg de groenlof en 50 ml water toe. Roerbak zo’n 5 minuten tot de groenlof zacht en gaar is. Breng op smaak met zout. Schep de bonenpuree op een schaal en schik de groenlof ernaast of erop. Serveer met knapperige toasts of soepstengels ernaast om de boel mee op te dippen.

Ingrediënten

Voorgerecht 4 personen, bijgerecht 2 personen:

1 groenlof
400 gr Spaanse of reuzenbonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
3 el olijfolie
1,5 teen knoflook
snuf chilivlokken
zout en peper
voor erbij: knapperige knoflooktoasts of soepstengels