Schorseneren met tijm-honingsaus

Bereidingswijze

Vul een bak met water en knijp hierin een halve citroen uit. Schil de schorseneren, snijd in tweeën en leg ze, terwijl je de rest aan het schillen bent, in het citroenwater om verkleuring tegen te gaan. Snijd erg dikke exemplaren in de lengte doormidden. Doe de schorseneren in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook in ongeveer 15 minuten beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Smelt de boter of olie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de honing en blaadjes tijm toe en verhit op middelmatig vuur tot de honing karamelliseert en amberkleurig wordt. Voeg het sap van 1 citroen toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de schorseneren door de honing zodat ze rondom bedekt zijn met het sausje. Schep op een warme serveerschaal, strooi de pijnboompitten erover en serveer.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr schorseneren
115 gr honing
1½ citroen
8 takjes tijm
2 el pijnboompitten
1 el boter of olijfolie
zout en peper