Venkelstoof met cannellinibonen

Bereidingswijze

Snijd de venkel, ui en 2,5 teen knoflook in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de venkel, ui en knoflook rustig 10 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden. Halveer ondertussen de cherrytomaten en giet de cannellinibonen af. Voeg de cherrytomaten, bonen en bouillon toe aan het venkelmengsel, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de venkel en tomaatjes zacht zijn en de bouillon wat ingedikt is. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Maak ondertussen een gremolata. Rasp hiervoor de halve teen knoflook en schil van de halve citroen fijn. Snijd de peterselie zo fijn mogelijk. Meng de peterselie met het citroenrasp en de knoflook door elkaar. Verdeel de venkelstoof over borden en garneer met de gremolata. Serveer met knapperig brood erbij.   Tip: voeg 50 gram pancetta toe wanneer je de groenten fruit. En/of garneer de stoof met geraspte Parmezaanse kaas. Mocht je nog een korst van de kaas hebben liggen in je koelkast, dan kun je deze lekker meestoven.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

2 venkelknollen
1 ui
3 tenen knoflook
2 el olijfolie
250 gr cherrytomaten
400 gr cannellinibonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
300 ml groentebouillon
½ citroen
15 gr peterselie
zout en peper