Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de knoflook en lente-ui fijn. Snijd de stelen van de snijbiet in dunne reepjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de lente-ui, knoflook en snijbietstelen 10 minuten. Snijd de...
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 2-3 centimeter. Giet de kikkererwten af. Spreid de zoete aardappel en kikkererwten uit op een bakplaat. Meng met de olie, komijnpoeder en korianderpoeder. Breng op smaak met zout en peper. Rooster...
Maak van te voren de vinaigrette. Doe de saffraan, azijn, witte wijn en honing in een klein pannetje. Verwarm op een laag vuur tot de honing is opgelost. Halveer de lente-uien en snijd in ragfijne reepjes. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes. Voeg ze toe aan de...
Breng een ruime pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en spoel om met koud water om het garen te stoppen. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en...
Snijd de sjalot en knoflook in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit hierin de ui en sjalot tot glazig. Schil de meirapen en snijd in blokjes van zo’n 1 bij 1 centimeter. Voeg ze toe aan de pan en bak enkele minuten mee. Giet de bonen af en voeg...