Tostones met maissalsa en avocadocrème

Tostones met maissalsa en avocadocrème

Verwijder de schutbladeren en ‘haren’ van de mais. Kook de maiskolven in 15 minuten beetgaar. Als je tijd en zin hebt kun je ze daarna nog even in een hete grillpan leggen, om de mais een rokerig smaakje mee te geven. Snijd de korrels van de kolf af. Giet de bonen af...
Thaise wortelsalade

Thaise wortelsalade

Schil de wortels en snijd ze met behulp van een julienneschiller in dunne lange reepjes. (als je geen julienneschiller hebt kun je de wortels met een mes in luciferdunne reepjes snijden of ze grof raspen). Halveer de cherrytomaten. Snijd de uiteinden van de...
Geroosterde sperziebonen met mozzarella

Geroosterde sperziebonen met mozzarella

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uiteinden van de sperziebonen af. Leg ze in een enkele laag op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de sperziebonen in 10-15 minuten beetgaar. Scheur de mozzarella in grove stukken....
Gekruide warme pruimen met ricotta

Gekruide warme pruimen met ricotta

Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de sinaasappel. Klop de ricotta met het sinaasappelrasp en poedersuiker door elkaar. Zet in de koelkast. Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Leg de pruimen met het snijvlak naar boven in een kleine ovenschaal waar ze net...
Flammkuchen met butternut

Flammkuchen met butternut

    Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de cilindervormige “hals” van de butternut af. In dit recept gebruiken we niet de “buik” van de butternut. Schil de hals van de butternut, halveer in de lengte en snijd met een zeer scherp mes in dunne plakjes van 1-2...