Breng een ruime pan met water en een goede snuf zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en de stengel in wat kleinere stukjes (zodat ze dezelfde kooktijd als de roosjes hebben). Kook in circa 5 minuten de broccoli beetgaar. Schep met een schuimspaan uit...
Kook de rijst en linzen, in aparte pannen, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wel de rozijnen ten minste 10 minuten in heet water. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Schil de wortel. Snijd de wortel, ui en knoflook in kleine stukjes....
Snijd de venkelknollen in de lengte in vieren en verwijder de harde kern. Halveer de ui. Snijd de venkel, ui en knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de groenten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg het...
Verwijder de kontjes en het donkergroene gedeelte van de prei. Snijd de prei in de lengte doormidden en was indien nodig. Snijd vervolgens in halve plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de prei en knoflook tot de prei zacht...
Snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de blaadjes tijm toe en fruit 2 minuten mee. Spoel de spelt om. Voeg de spelt en bouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 25 minuten op...