Pasta met broccoli, kikkererwten en ingelegde citroen

Pasta met broccoli, kikkererwten en ingelegde citroen

Breng een ruime pan met water aan de kook. Verhit de olie in een koekenpan. Snipper de ui en knoflook en fruit zachtjes tot glazig. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook ze in 5 minuten beetgaar. Schep met een schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de ui....
Griekse “loaded” wortelfrieten

Griekse “loaded” wortelfrieten

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snijd ze in repen ter grootte van frieten. Meng met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Spreid ze uit over een bakplaat en rooster de wortelfrieten in 30-45 minuten knapperig en gaar. Maak...
Zoetzure groenteroerbak

Zoetzure groenteroerbak

We hebben het boek Veg van Jamie Oliver te leen van vrienden. Zijn recept voor zoetzure groenteroerbak is een hit! Ook als we het boek weer teruggeven, zullen we dit snelle en kleurrijke gerecht ongetwijfeld blijven maken. Serveer met rijst of noedels.   Klop in een...
Aubergine schnitzels met aardappel-venkelsalade

Aubergine schnitzels met aardappel-venkelsalade

Verwarm de oven: Begin met het voorverwarmen van de oven op 150°C. Dit zorgt ervoor dat je de gebakken aubergine schnitzels warm kunt houden terwijl je de rest van de maaltijd bereidt. Voorbereiding van de aubergine: Snijd de aubergines in de lengte in plakken van...
Gegrilde asperges met tomaatjes en burrata

Gegrilde asperges met tomaatjes en burrata

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaatjes en doe ze met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper in een ovenschaal. Rooster de tomaatjes 20-25 minuten. Verwijder het houtige uiteinde van de asperges. Kook de asperges in circa 5 minuten beetgaar. Leg ze op een...