Rijstsalade met komkommer en tuinerwten

Rijstsalade met komkommer en tuinerwten

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stamp in een vijzel de knoflook en zeezoutvlokken tot een puree. Rasp de gember erbij. Voeg het sap en de rasp van de limoen toe en roer om. Laat staan terwijl je de salade maakt, zodat de scherpte van de...
Bakplaat met witlof en linzen

Bakplaat met witlof en linzen

Verwarm de oven voor op 200°C . Snijd de witlof in de lengte in vieren. Snijd de prei in dunne ringen. Halveer de champignons. Leg alle groenten in een enkele laag op een grote bakplaat. Meng de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Rooster 35-40...
Spanakorizo (Griekse snijbiet-rijst)

Spanakorizo (Griekse snijbiet-rijst)

Spoel de rijst af met koud water tot het water helder is. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een brede pan en fruit hierin de ui en knoflook. Was de snijbiet en snijd in dunne reepjes. Snijd de steeltjes van de dille fijn. Voeg de snijbiet en dillesteeltjes...
Pasta met doperwtensaus en asperges

Pasta met doperwtensaus en asperges

Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de harde kontjes van de asperges af. Kook (circa 5 minuten), grill (5-10 minuten in een grillpan) of rooster (200°C circa 15 minuten) de asperges tot ze beetgaar zijn. Spoel om met koud water om het garen...
Rabarber-bietensoep

Rabarber-bietensoep

Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Schil ondertussen de rode bieten en snijd in kleine blokjes. Voeg toe aan de pan en fruit een paar minuten mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat...