Kung pao kip

Kung pao kip

  Snijd de kipfilet in stukjes. Meng er 1 theelepel maizena, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel rijstwijn door en laat ten minste 15 minuten marineren. Klop ondertussen een sausje van de overige maizena, sojasaus, rijstwijn, bouillon, azijn, suiker en sambal....
Boerenkoolsalade met wortel-gemberdressing

Boerenkoolsalade met wortel-gemberdressing

Scheur eerste de bladeren van de boerenkool in kleine stukjes. Gooi de harde nerven weg. Knijp de citroen erboven uit en voeg een halve theelepel zout toe. Masseer de kool met je handen ongeveer 5 minuten, tot de kool zacht begint te worden. Meng er dan 1 eetlepel...
Appelcake met tijm en gember

Appelcake met tijm en gember

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Klop de boter met suiker door elkaar tot een romig geheel ontstaat. Klop de eieren erdoorheen. Spatel de bloem en het vanille-extract erdoor. Snijd de appel in stukjes. Rasp de gember fijn. Roer de...
Palmkoolrisotto met vegan cashewricotta

Palmkoolrisotto met vegan cashewricotta

Begin met het maken van de cashewricotta. Wel de cashewnoten ten minste 3 uur in koud water. Giet af en doe ze in een krachtige keukenmachine. Draai tot fijne stukjes. Voeg dan 4 eetlepels water, de azijn, een snuf zout en 1 eetlepel edelgistvlokken toe. De...
Knolselderijschnitzels met koolsla

Knolselderijschnitzels met koolsla

Maak eerst de koolsla. Snijd hiervoor de rode kool in tweeën en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de appel in luciferdunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Klop de mayonaise, yoghurt, sap van de citroen, mosterd en...