Gözleme (Turks gevuld gebak met snijbiet en feta)

Gözleme (Turks gevuld gebak met snijbiet en feta)

Snipper de ui en knoflook. Snijd de snijbietstelen in zeer dunne reepjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui, knoflook en snijbietstelen tot de ui glazig is. Snijd ondertussen het snijbietblad in fijne reepjes. Voeg dit toe aan de pan en...
Tarte à la tomate

Tarte à la tomate

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat een ovenplaat in de oven heet worden, zodat de onderkant van het deeg bij het bakken ook goed gaar wordt. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een plak van 25×30 centimeter. Leg op een vel bakpapier. Bestrijk het...
Griekse “loaded” wortelfrieten

Griekse “loaded” wortelfrieten

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snijd ze in repen ter grootte van frieten. Meng met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Spreid ze uit over een bakplaat en rooster de wortelfrieten in 30-45 minuten knapperig en gaar. Maak...
Roze orzo

Roze orzo

Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd 250 gram bieten in kleine blokjes. Pureer de overige 250 gram bieten met een staafmixer tot een gladde puree. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui,...
Asperges met geroosterde citroensaus

Asperges met geroosterde citroensaus

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de citroenen en leg ze in een ovenschaal. Rooster de citroenen 30 minuten tot ze zacht zijn en het snijvlak licht gekarameliseerd. Laat even afkoelen. Knijp daarna de pulp en het sap van de citroenen boven een kommetje uit. Klop...