Romige paprikasaus voor (kinder)pasta

Romige paprikasaus voor (kinder)pasta

Wel de cashewnoten ten minste 3 uur in ruim koud water. Snijd de paprika in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan op middelmatig vuur en fruit 5 minuten. Voeg 50 ml water toe en bak de paprika rustig verder tot deze zacht is. Giet de cashewnoten af. Doe de...
Zuurkool ‘saucijzenbroodjes’

Zuurkool ‘saucijzenbroodjes’

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd het pakje zuurkool open en knijp er boven de gootsteen het meeste vocht uit. Snijd de ananas in blokjes en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Verhit een koekenpan of wok op een matig...
Flammkuchen met butternut

Flammkuchen met butternut

Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de cilindervormige “hals” van de butternut af. In dit recept gebruiken we niet de “buik” van de butternut. Schil de hals van de butternut, halveer in de lengte en snijd met een zeer scherp mes in dunne plakjes van 1-2 millimeter....
Broccolitabouleh met halloumi

Broccolitabouleh met halloumi

Bereid de couscous of bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes (de steel gebruik je niet) en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Spoel meteen af met (ijs)koud water om het garen te stoppen. Laat afkoelen en hak dan in heel...
Worteltaartkoekjes

Worteltaartkoekjes

Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de pecannoten grof. Meng de havermout, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder, pecannoten en rozijnen in een ruime kom door elkaar. Schil de wortel en rasp grof. Meng de geraspte worden, het ei en de...