Aardappel, broccoli en zalm uit de oven

Meer info over Broccoli

Een makkelijke en gezonde alles-in-één maaltijd uit de oven.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 grote broccoli (of 2 kleinere)
4 zalmfilets van 120 gr per stuk
2 el olijfolie
1 tak rozemarijn
1 limoen
5 el mayonaise
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en boen ze goed schoon. Kook de aardappelen 10 minuten in hun schil. Giet af en snijd ze in stukken. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stam in plakken. Leg de aardappels en broccoli in een ruime ovenschaal. Schenk de olijfolie erover, strooi de blaadjes rozemarijn erover en breng op smaak met zout en peper. Meng alles door elkaar en rooster 30-35 minuten in de oven. Besprenkel de zalmfilets aan alle kanten met zout en peper. Leg ze bovenop de aardappel en broccoli. Rasp de schil van de limoen erboven. Plaats 10-15 minuten terug in de oven tot de zalm gaar is en nog mooi roze binnenin. Meng ondertussen de mayonaise met het sap van de limoen en breng op smaak met zout en peper. Serveer de aardappel, broccoli en zalm uit de oven met de frisse limoenmayonaise erover of ernaast.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 grote broccoli (of 2 kleinere)
4 zalmfilets van 120 gr per stuk
2 el olijfolie
1 tak rozemarijn
1 limoen
5 el mayonaise
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?