Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in dikke plakken (1-1,5 cm dik). Kook de aardappels 10-15 minuten tot je er met een vork gemakkelijk in kunt prikken. Giet ze af. Plet de aardappelplakken met de onderkant van een platte schaal, zodat ze iets openbarsten. Dit maakt het straks extra knapperig. Leg de geplette aardappel in een ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Schenk er 3 eetlepel olijfolie over. Rooster de aardappels 20-30 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Maak ondertussen de saus. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in fijne blokjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de paprika toe en fruit 5 minuten mee. Voeg de oregano, harissa en tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen en indikken. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de knapperige aardappels uit de oven en schep de paprika-tomatensaus erover. Zet nog 5-10 minuten terug in de oven. Smelt ondertussen de boter en 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op redelijk hoog vuur. Snijd de halloumi in plakken van 1 centimeter dik. Bak de halloumi in 2-3 minuten per kant goudbruin (pas op, dit kan flink spetteren). Strooi de sesamzaadjes erover en laat eventjes meebakken. Schep de gebakken halloumi op de ovenschotel. Druppel de honing en granaatappelmelasse erover en garneer meer verse blaadjes basilicum.
Tip: Wij vinden gebakken halloumi het lekkerst, maar je kunt deze ovenschotel ook maken door de plakken halloumi op de paprika-tomatensaus te leggen en het geheel 15 minuten te roosteren in de oven.