Aardappel-venkelsalade

Meer info over Knolvenkel

Een heerlijk frisse aardappelsalade. Lekker met gebakken zalm of een groenteburger.

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr vastkokende aardappels
½ venkel
15 gr groene kruiden (zoals dille en peterselie)
1 volle tl grove mosterd
1,2 el citroensap
5 el olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in parten of grove stukken. Leg ze op een ovenplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Meng alles door elkaar. Rooster de aardappel in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Verwijder ondertussen de harde kern van de venkel. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Je kunt hier eventueel een mandoline voor gebruiken. Klop een dressing van de mosterd, het citroensap en de overige olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de kruiden grof. Meng de venkel, kruiden en dressing met de geroosterde aardappels direct als ze uit de oven komen. Dan neemt de aardappel de dressing goed op, en wordt de venkel wat zachter door de warmte. De salade is zowel warm als op kamertemperatuur lekker.

Tip: Breid naar wens de salade verder uit met bijvoorbeeld kappertjes, augurken, doperwten en/of een gekookt eitje.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr vastkokende aardappels
½ venkel
15 gr groene kruiden (zoals dille en peterselie)
1 volle tl grove mosterd
1,2 el citroensap
5 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?