Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in parten of grove stukken. Leg ze op een ovenplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Meng alles door elkaar. Rooster de aardappel in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Verwijder ondertussen de harde kern van de venkel. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Je kunt hier eventueel een mandoline voor gebruiken. Klop een dressing van de mosterd, het citroensap en de overige olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de kruiden grof. Meng de venkel, kruiden en dressing met de geroosterde aardappels direct als ze uit de oven komen. Dan neemt de aardappel de dressing goed op, en wordt de venkel wat zachter door de warmte. De salade is zowel warm als op kamertemperatuur lekker.
Tip: Breid naar wens de salade verder uit met bijvoorbeeld kappertjes, augurken, doperwten en/of een gekookt eitje.