Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de aardappel en ui op een grove rasp. Doe de aardappel, ui en zuurkool in een theedoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit. Doe het droge mengsel in een kom en meng het ei en de bloem erdoor. Breng op smaak met flink wat zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Schep eetlepels van het aardappel-zuurkoolmengsel in de pan en druk ze een beetje plat tot kleine (pannen)koekjes. Bak de koekjes in ongeveer 5 minuten per kant donker-goudbruin. Herhaal dit tot het aardappel-zuurkoolmengsel op is. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze in de oven in 20 minuten gaar. Serveer met crème fraîche en toppings naar keuze.
Aardappel-zuurkool koekjes
Met deze koekjes kun je vele kanten op. Maak er een licht hoofdgerecht van door ze te serveren met een eenvoudige rucolasalade en gebakken appels, of serveer ze bij een brunch met bijvoorbeeld gerookte zalm, een gepocheerd eitje, dungesneden appel of komkommer. Voor een kindvriendelijke variant serveer je de koekjes met appelmoes.
Ingrediënten
Voor ongeveer 18 stuks:400 gr aardappel
150 gr zuurkool
1 ui
1 ei
2 volle el (spelt)bloem
olijfolie
crème fraîche
zout en peper
Ingrediënten
400 gr aardappel
150 gr zuurkool
1 ui
1 ei
2 volle el (spelt)bloem
olijfolie
crème fraîche
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!