Aardappelboterkoek

Meer info over Aardappel
Een soort hartige boterkoek op basis van aardappel. Dat maakt je doordeweekse AVG’tje toch net wat meer bijzonder.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

600 gr (kruimige) aardappels
130 gr roomboter (op kamertemperatuur)
70 gr tarwebloem
70 gr boekweitbloem
1 ei
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappels, snijd doormidden en kook ze in ongeveer 30 minuten gaar. Maak er met een pureeknijper of passe vite (passeerzeef) puree van. Roer de boter er in blokjes doorheen tot een smeuïge puree ontstaat. Roer er beetje bij beetje de bloem door. Breng goed op smaak met zout en peper. Spreid het mengsel uit in een met bakpapier beklede ovenschaal. Bestrijk zachtjes met een losgeklopt ei. Kerf er met een vork een ruitjespatroon in. Bak de aardappelboterkoek in 30-40 minuten goudbruin. Serveer warm, naar wens met een klodder citroenmayonaise erbij.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

600 gr (kruimige) aardappels
130 gr roomboter (op kamertemperatuur)
70 gr tarwebloem
70 gr boekweitbloem
1 ei
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?