Aardappelen-pastinaakpuree met champignons*
Meer info over Aardappel | Champignons

Abonnee Diane: Dit is een recept van de website "Uit Paulines keuken", wij vonden het echt heerlijk!

 

 

Schil de aardappels en pastinaak. Snijd daarna in zo gelijk mogelijke stukjes van ongeveer 2 cm. Doe in een pan en vul de pan met water zodat de groenten net onder staan. Voeg 2,5 tl zout toe. Breng de aardappels en pastinaak aan de kook en laat zachtjes koken tot dat de aardappel en pastinaak goed gaar zijn (wanneer je er gemakkelijk met een vork in prikt zijn de groenten gaar). Rooster ondertussen in een droge koekenpan de hazelnoten. Hak ze grof. Giet de groenten af en stamp ze fijn. Meng met de crème fraîche en breng verder op smaak peper. Maak de champignons schoon en snijd eventuele grotere exemplaren in stukken. Kleinere kun je heel bakken. Doe het venkelzaad in een droge koekenpan en bak een minuut. Voeg dan olijfolie toe en bak de champignons totdat ze mooi bruin zijn. Voeg tot slot ook de salie blaadjes toe en bak ze mee. Verdeel de aardappel-en pastinaakpuree over de borden. Schep de champignons er op en garneer met wat flinters Parmezaanse kaas en grof gehakte hazelnoten.

Ingrediënten

800 gr aardappelen
400 gram pastinaken
500 gr champignons of paddenstoelenmix
40 gr Parmezaanse kaas
4 tl venkelzaad
peper en zout
250 ml crème fraîche
70 gram hazelnoten
4 el olijfolie
4 blaadjes salie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?