Aardappelgratin met (kruiden)zuurkool*
Meer info over Zuurkool
Ingrediënten
Recept voor 2 personen:400 gr aardappel
150 gr crème fraîche
zeezout
zwarte peper
nootmuskaat
2 takjes peterselie, fijngehakt
1 el margarine
1 grote ui
500 gr (kruiden) zuurkool
1 appel
eventueel jeneverbessen
1 kop groentebouillon
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Kook de aardappels gaar. Laat iets afkoelen, schil de aardappels en snijd in dunne plakjes. Meng de crème fraîche met zeezout, nootmuskaat, peper en peterselie. Pel de ui, snipper hem en fruit in de hete boter. Voeg de grof gesneden zuurkool toe en bak mee. Snijd de appel in dunne plakjes en doe met de jeneverbessen bij de zuurkool. Voeg de bouillon toe en laat op laag vuur 10 minuten pruttelen. Vet de ovenschaal in. Verdeel de aardappelen en de zuurkool hierin in laagjes. Giet de crème fraîche erover. Bak de schotel op 180°C in ca. 30 minuten. Strooi 10 minuten voor het einde de geraspte kaas erover.
Ingrediënten
Recept voor 2 personen:
400 gr aardappel
150 gr crème fraîche
zeezout
zwarte peper
nootmuskaat
2 takjes peterselie, fijngehakt
1 el margarine
1 grote ui
500 gr (kruiden) zuurkool
1 appel
eventueel jeneverbessen
1 kop groentebouillon
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
400 gr aardappel
150 gr crème fraîche
zeezout
zwarte peper
nootmuskaat
2 takjes peterselie, fijngehakt
1 el margarine
1 grote ui
500 gr (kruiden) zuurkool
1 appel
eventueel jeneverbessen
1 kop groentebouillon
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!