Was (of schil) de aardappelen en kook ze in korte tijd beetgaar, met een beetje zout. Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken met koud water en pel ze. Bak de spekjes knapperig. Snijd ondertussen de komkommer en appels in blokjes. Meng mayonaise met verse dille, zout en peper, of maak het recept van dilledressing; te vinden op deze site bij Dressings. Laat de aardappelen een beetje afkoelen en snijd ze in grove blokjes. Snijd ook de eieren in grove blokjes. Meng nu de aardappelen, komkommer, appels, eieren, spekjes en dillemayonaise in een schaal en dien nog niet helemaal afgekoeld op. Lekker met verse peultjes, tuinbonen of doperwten.
Aardappelsalade met dille
Ingrediënten
1 kg (nieuwe) aardappelen4 eieren
200 gr spekjes
1 komkommer
1-2 appels
mayonaise
verse dille
zout en peper
Ingrediënten
1 kg (nieuwe) aardappelen
4 eieren
200 gr spekjes
1 komkommer
1-2 appels
mayonaise
verse dille
zout en peper
4 eieren
200 gr spekjes
1 komkommer
1-2 appels
mayonaise
verse dille
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!