Aardappelsalade met sperziebonen*
Meer info over Sperziebonen

Schil de aardappelen en kook ze met een klein beetje zout zonder ze klein te snijden gaar maar niet papperig. Blancheer de sperziebonen beetgaar. Laat de aardappelen een beetje afkoelen en snijd ze in plakken. Neem een grote slakom en leg de plakjes hier in. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en bak de pijnboompitjes in een eetlepel olijfolie. Giet de sperziebonen af en vermeng ze met de aardappelen. Maak een dressing van de mayonaise, de yoghurt, uitgeperste koflook, zout en de peper. Vermeng de hamreepjes en alle ingrediënten en de dressing met elkaar. Deze salade kan lauw gegeten worden.

Ingrediënten

200 gr hamreepjes
2 el mayonaise
400 gr aardappelen
2 el yoghurt
200 gr sperziebonen
1 teentje knoflook
3 bosuitjes
1 el olijfolie
50 gr pijnboompitten
peper en zout naar smaak
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?