Aardappelsalade met tuinbonen
Meer info over Aardappel | Artisjokken | Tuinbonen

 

 

 

Was de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappels tot ze net gaar zijn. Kook in een andere pan de tuinbonen in een paar minuten beetgaar. Giet af en spoel ze direct om met koud water zodat ze niet verder garen.
Snijd de sjalotten of ui in zo dun mogelijke halve ringetjes. Snijd de artisjokharten in ongeveer 6 parten, als ze nog ongesneden in het potje zitten. Snijd de kruiden fijn. Klop een dressing van de mosterd, honing, citroensap en olijfolie. Breng op smaak.
Als je de tijd hebt, dop dan de tuinbonen dubbel, door met je nagel een inkeping in het vliesje te maken en de felgroene boon eruit te duwen. Wij kiezen hier meestal een gulden middenweg: we doppen de helft van de tuinbonen dubbel zodat we een aantal mooie felgroene bonen hebben en toch niet al te veel tijd kwijt zijn aan het gepriegel.
Schep alle ingrediënten met de dressing door elkaar tot het goed gemengd is.

Ingrediënten

Flink bijgerecht 2 personen:

500 gr aardappels
350 gr gedopte tuinbonen
100 gr artisjokharten (uit een blik of pot)
handjevol zachte groene kruiden (zoals dille, peterselie en munt)
2 sjalotten of 1 rode ui
1 volle tl grove mosterd
1 tl honing
½ citroen
3-4 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?