Aardappelsalade met venkel

Meer info over Aardappel
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in parten, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de aardappels 30-35 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Verwijder ondertussen de harde kern van de venkel en snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Klop een dressing van mosterd, citroensap en olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Hak de kruiden grof. Meng de geroosterde aardappels met de venkel, kruiden en dressing zodra ze uit de oven komen. Serveer de salade warm of op kamertemperatuur.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr vastkokende aardappels
½ venkel
15 gr groene kruiden (zoals dille en peterselie)
1 volle tl grove mosterd
1 el citroensap
5 el olijfolie
zout en peper

Voorverwarmen en Voorbereiden van de Aardappels

Verwarm de oven voor op 200°C. Dit zorgt ervoor dat de aardappels goed kunnen roosteren en een knapperige textuur krijgen.

Snijden en Kruiden van de Aardappels

Snijd de aardappels in parten of grove stukken. Leg de gesneden aardappels op een ovenplaat en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi de aardappels met zout en peper naar smaak. Meng alles goed door elkaar, zodat de aardappels gelijkmatig bedekt zijn met de olie en kruiden.

Roosteren tot Goudbruin

Plaats de ovenplaat in de voorverwarmde oven en rooster de aardappels gedurende 30-35 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Roer de aardappels halverwege de roostertijd om, zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bruin worden.

Verwijderen van de Harde Kern

Terwijl de aardappels roosteren, verwijder je de harde kern van de venkel. Dit doe je door de venkel doormidden te snijden en de kern eruit te snijden.

Snijden van de Venkel

Snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Gebruik hiervoor eventueel een mandoline om gelijkmatige en dunne plakjes te krijgen.

Kloppen van de Dressing

Klop een dressing van de mosterd, het citroensap en de resterende olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en peper. De mosterd en het citroensap geven de dressing een frisse en pittige smaak.

Hak de Kruiden

Hak de kruiden grof. Dit kunnen kruiden naar keuze zijn, zoals peterselie, dille of basilicum.

Mengen van de Ingrediënten

Meng de gesneden venkel, gehakte kruiden en de mosterddressing met de geroosterde aardappels zodra ze uit de oven komen. Het is belangrijk om dit direct te doen, zodat de aardappels de dressing goed opnemen en de venkel wat zachter wordt door de warmte van de aardappels.

Serveer Opties

De salade is zowel warm als op kamertemperatuur heerlijk. Serveer de salade direct als bijgerecht of bewaar hem voor later.

Tip: Breid naar wens de salade verder uit met bijvoorbeeld kappertjes, augurken, doperwten en/of een gekookt eitje.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr vastkokende aardappels
½ venkel
15 gr groene kruiden (zoals dille en peterselie)
1 volle tl grove mosterd
1 el citroensap
5 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?