Amandel-rabarbercrumble

Meer info over Rabarber

Ingrediënten

300 gr boter
400 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr fijne havervlokken
2 tl kaneel
zout
200 gr lichtbruine basterdsuiker
1 eidooier
50 gr amandelschaafsel
500 gr rabarber

Verwarm de oven voor op 170°C. Was de rabarber en snijd de lelijke stukken weg. Snijd hem in kleine stukjes. Doe deze in een pan met 2 eetlepels suiker en een bodempje water. Laat even koken tot de rabarber zacht is, maar nog niet uit elkaar valt. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de boter in blokjes en kneed het met zelfrijzend bakmeel, havervlokken, kaneel, zout, basterdsuiker en 1 1/2 el koud water snel tot kruimeldeeg. Verdeel het deeg in 2 even grote delen. Kneed door een deel de eidooier en de helft van het amandelschaafsel tot een samenhangend deeg ontstaat. Rol dit op de bakplaat uit tot een 1/2 cm dikke rechthoekige deeglap van ca. 22 bij 30 cm. Verdeel de rabarber erover. Meng het overige amandelschaafsel door het kruimeldeeg en verdeel dit in rulle stukjes over de rabarberlaag. Bak de amandelplaattaart in het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de plaattaart uit de oven afkoelen en snijd hem in ca. 16 rechthoekige stukken.

Ingrediënten

300 gr boter
400 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr fijne havervlokken
2 tl kaneel
zout
200 gr lichtbruine basterdsuiker
1 eidooier
50 gr amandelschaafsel
500 gr rabarber

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?