Maak eerste de gemarineerde feta en olijven. Plet de olijven met je handpalm of achterkant van een mes, zodat ze openbarsten en de smaak van de marinade straks goed op kunnen nemen. Snijd 3 tenen knoflook in plakjes. Schil met een dunschiller reepjes van de citroenschil. Verhit 150 ml olijfolie met de citroenschil, knoflook, chilivlokken en gekneusde olijven in een pannetje. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen tot de knoflook goudbruin kleurt. Laat 15 minuten afkoelen. Verkruimel ondertussen de feta in een kom. Schenk de wat afgekoelde olie met olijven en andere ingrediënten over de feta en laat marineren tot je gaat eten.
Snipper de ui en 2 overgebleven tenen knoflook. Snijd de naaldjes rozemarijn grof. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook en rozemarijn tot glazig. Giet de bonen af en voeg ze toe aan de pan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
Snijd ondertussen de andijvie in grove stukken, van zo’n 5 centimeter lang. Was indien nodig. Voeg de andijvie toe aan de bonen. Knijp de citroen erboven uit. Meng alles goed door elkaar, breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten pruttelen tot de andijvie geslonken is. Breng goed op smaak met zout en peper. Serveer met de gemarineerde feta en olijven erbij, die men aan tafel zelf naar smaak kan toevoegen.