Andijvie met chili-knoflookdressing

Meer info over Andijvie

Lekker bij spaghetti aglio e olio (zie recepten met knoflook) of als onderdeel van antipasti.

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 krop andijvie
½ rode peper
1 grote teen knoflook
4 el olijfolie
1 tl witte wijnazijn
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een ruime pan met water aan de kook. Blancheer de hele andijvie 5 minuten. Spoel het daarna goed af onder koud stromend water, zodat de felgroene kleur behouden blijft. Knijp daarna voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit de andijvie. Snijd de andijvie in de lengte in vieren en laat het hart zitten, zodat de parten niet uit elkaar vallen.
Snijd de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Klop een dressing van de peper, knoflook, olijfolie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Smeer de andijvieparten rondom in met de chili-knoflookdressing. Leg ze in een ruime ovenschaal en rooster de andijvie 15 minuten in de oven. Dit gerecht is zowel warm als op kamertemperatuur erg lekker.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 krop andijvie
½ rode peper
1 grote teen knoflook
4 el olijfolie
1 tl witte wijnazijn
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?