Andijvierisotto*

Meer info over Andijvie

Dit recept is eenvoudig en echt heerlijk. Zonder de andijvie is het een basisrecept voor het maken van jouw favoriete risotto. Voeg je favoriete groente toe, rauw (bijv. andijvie, winterpostelein), of geroosterd (bijv. zoete bataten, knolvenkel), mee gegaard in de risotto (bijv. champignons) en smullen maar. Voeg eventueel naar smaak nog passende kruiden toe. 

Ingrediënten

1 krop andijvie
½ ui, in stukjes gesneden
1 teentje knoflook
¼ Spaans pepertje, gesneden
200 gr risottorijst
5-6 dl groentebouillon
scheutje olijfolie
25 gr blokjes boter
Parmezaanse kaas voor het serveren

Snijd de andijvie in de lengte in vieren en vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm. Breng de bouillon aan de kook en fruit ondertussen de uitjes, knoflook en Spaanse peper aan in een scheutje olijfolie tot ze glazig zijn. Doe de rijst erbij en bak deze ook even, al roerend, aan. Zet het vuur middelmatig tot laag en doe er een flinke lepel kokende bouillon bij. Blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst en voeg dan nog een lepel toe. Blijf roeren en bouillon toevoegen tot deze in ongeveer 15 minuten helemaal is opgenomen en de risotto gaar en smeuïg is. Roer er de blokjes boter door. Wanneer de risotto (door de boter) romig is geworden kan de andijvie er kort door worden gemengd. Het lijkt erg veel maar het volume zal drastisch afnemen en de risotto zal goed gevuld zijn met andijvie. Serveer bestrooid met Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

1 krop andijvie
½ ui, in stukjes gesneden
1 teentje knoflook
¼ Spaans pepertje, gesneden
200 gr risottorijst
5-6 dl groentebouillon
scheutje olijfolie
25 gr blokjes boter
Parmezaanse kaas voor het serveren

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?