Snijd de andijvie in fijne reepjes en de kaas in kleine blokjes. Bak de vega spekreepjes. Verwarm de noten al omscheppend in dezelfde pan, voeg indien nodig wat olie of boter toe. Roer de olie met azijn, zout, peper en mosterd tot een sausje. Schep alle ingrediënten voorzichtig door elkaar en serveer. In plaats van spekreepjes kun je ook croutons door de salade mengen.
Andijviesalade met noten*
Meer info over Andijvie
Ingrediënten
250 gr andijvie100 gr feta
50 gr vegetarische spekreepjes of 50 gram gezouten croutons
10 gr boter (of margarine)
50 gr ongezouten cashewnoten
3 el olijfolie
1 el azijn
zout en peper
mespunt mosterd
Ingrediënten
250 gr andijvie
100 gr feta
50 gr vegetarische spekreepjes of 50 gram gezouten croutons
10 gr boter (of margarine)
50 gr ongezouten cashewnoten
3 el olijfolie
1 el azijn
zout en peper
mespunt mosterd
100 gr feta
50 gr vegetarische spekreepjes of 50 gram gezouten croutons
10 gr boter (of margarine)
50 gr ongezouten cashewnoten
3 el olijfolie
1 el azijn
zout en peper
mespunt mosterd
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!