Snijd de andijvie in repen en was ze. Smelt de boter in een soeppan, roer de bloem erdoor en laat het even garen. Voeg de melk en de bouillon beetje bij beetje toe, roer glad en breng langzaam aan de kook. Laat het een paar minuten zachtjes doorkoken tot de soep glad en mooi gebonden is. Voeg de andijvie toe aan de soep en kook even door. Snijd de camembert in blokjes en laat ze onder voortdurend roeren in de soep smelten. Pureer eventueel. Breng op smaak met zout en peper.
Andijviesoep met camembert*
Meer info over Andijvie
Ingrediënten
1 krop andijvie25 gr boter
25 gr bloem
7,5 dl groentebouillon
2,5 dl melk
100 gr camembert
peper
Ingrediënten
1 krop andijvie
25 gr boter
25 gr bloem
7,5 dl groentebouillon
2,5 dl melk
100 gr camembert
peper
25 gr boter
25 gr bloem
7,5 dl groentebouillon
2,5 dl melk
100 gr camembert
peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!