Andijviestamppot*
Meer info over Andijvie

Dit is een recept van abonnee Diana.

Kook de aardappelen. Braadt ondertussen de gehaktballetjes en bak de spekjes uit. Bak zachtjes in een andere pan de gesnipperde ui en de in stukjes gesneden paprika. Stamp de aardappelen en maak er samen met de melk puree van. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de rauwe andijvie erdoor en daarna het ui- paprikamengsel. Voeg ook voorzichtig de spekjes en de gehaktballetjes toe.

Ingrediënten

1 kg aardappelen
1 krop andijvie, fijngesneden
250 gr spekblokjes
400 gr gekruide gehaktballetjes
1 ui, gesnipperd
1 paprika, in stukjes gesneden
beetje melk
zout
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?