Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de hazelnoten gelijkmatig over een bakplaat en rooster ze in 15 minuten goudbruin. Hak de noten grof. Meng in een kom de bloem en havervlokken met de basterdsuiker en boter en kneed het met je vingers tot er grof, kruimelig deeg ontstaat. Meng er op het laatste moment de afgekoelde noten door. Snijd de appels in vieren en halveer elk partje overdwars door zodat je dikke stukjes appels krijgt. Schep in een ovenschaal de appels met de suiker en kaneel om en verdeel de stukjes over de bodem. Strooi het kruimeldeeg erover. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het nagerecht in 45 minuten goudbruin en gaar. Serveer met lobbig geklopte slagroom.
Appel met kruimeldeeg*
Meer info over Appel
Ingrediënten
125 gr hazelnoten200 gr patentbloem
100 gr fijne havervlokken
100 gr lichtbruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
150 gr koude roomboter, in blokjes
8 appels, geschild
2 el suiker
1 tl kaneel
1 dl slagroom
Ingrediënten
125 gr hazelnoten
200 gr patentbloem
100 gr fijne havervlokken
100 gr lichtbruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
150 gr koude roomboter, in blokjes
8 appels, geschild
2 el suiker
1 tl kaneel
1 dl slagroom
200 gr patentbloem
100 gr fijne havervlokken
100 gr lichtbruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
150 gr koude roomboter, in blokjes
8 appels, geschild
2 el suiker
1 tl kaneel
1 dl slagroom
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!