Appel ‘overnight oats’
De hippe variant van een super gezond ontbijtje dat al in 1900 door een Zwitserse dokter bedacht werd en ook wel bekend is als Bircher muesli.
Ingrediënten
Ontbijt 2 personen:50 gr havermout
150 ml havermelk
1,5 goudreinet
¼ tl gemalen kaneel
een flinke handvol toppings, zoals vers/gedroogd fruit, gehakte noten, granola en/of gepofte granen
Rasp de goudreinetten met een grove rasp. Meng de havermout, havermelk, appel en kaneel goed door elkaar. Zet een nacht in de koelkast. Verdeel het de volgende morgen over 2 kommetjes en schep de toppings erop. Een goed begin van de dag!
Ingrediënten
50 gr havermout
150 ml havermelk
1,5 goudreinet
¼ tl gemalen kaneel
een flinke handvol toppings, zoals vers/gedroogd fruit, gehakte noten, granola en/of gepofte granen
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!