Appel-rabarber-gembercrumble

Meer info over Appel | Gember | Rabarber

Ingrediënten

Nagerecht 6 personen:

500 gr rabarber
2 appels
1 limoen
2 cm gember
200 gr kristalsuiker
300 gr bloem
190 gr koude boter
100 gr hazelnoten

Barry steekt altijd de gek met me dat ik in ieder gerecht het liefst limoen toevoeg. Voor mijn verjaardag heb ik ter ere daarvan zelfs schoenen met limoenen erop cadeau gekregen en ik draag ze met trots. Dus ja, ook in deze crumble mag het frisse limoensap en -rasp niet ontbreken.

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de rabarber wanneer nodig. Snijd de rabarber in stukken van 5 centimeter lang. Snijd de appels in stukken. Schil de gember en rasp het fijn. Meng de rabarber, appel, gember, 50 gram suiker en het sap en rasp van de limoen door elkaar. Plaats in een ovenschaal. Maal voor de crumble de boter, bloem en noten in een keukenmachine snel door elkaar, tot een korrelig deeg ontstaat. Voeg vervolgens de overgebleven 150 gram suiker toe en laat de machine weer draaien tot het kruimelig en gemengd is. Verdeel deze crumble over de rabarber en appel in de ovenschaal en plaats de schaal in de oven. Bak de crumble ongeveer 30 minuten tot het deeg goudbruin en knapperig is. Serveer met vanille-ijs of Turkse yoghurt.

Ingrediënten

Nagerecht 6 personen:

500 gr rabarber
2 appels
1 limoen
2 cm gember
200 gr kristalsuiker
300 gr bloem
190 gr koude boter
100 gr hazelnoten

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?