Appelboterkoek

Meer info over Appel
Jules is een echte zoetekauw. Dat heeft hij niet van ons. Je kunt ons eerder wakker maken voor een hartige snack dan voor iets zoets. Wij denken dat Jules zijn zoete voorliefde aan opa Mees te danken heeft; beiden zijn verzot op deze boterkoek met appel.

Ingrediënten

2 appels
200 gr roomboter (kamertemperatuur)
200 gr kristalsuiker
250 gr bloem
1 ei
snufje kaneel

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de boter in blokjes. Klop de boter en suiker met een mixer tot een romig geheel. Klop er 1 ei door. Klop beetje bij beetje de bloem erdoor. Spreid het mengsel egaal uit over een boterkoekvorm of met bakpapier beklede taartvorm (ø24 cm). Rasp de appels grof. Knijp er met je handen wat vocht uit. Verdeel de appel over de boterkoek en druk het een beetje aan. Bestrooi met een snuf kaneel. Bak de boterkoek 50 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen – dan stijft de koek nog op – en serveer, naar wens met een klodder slagroom erbij.Botr

Ingrediënten

2 appels
200 gr roomboter (kamertemperatuur)
200 gr kristalsuiker
250 gr bloem
1 ei
snufje kaneel

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?