Artisjokken met dipsaus
Meer info over Artisjokken

Ingrediënten

4 artisjokken
2 eieren, gekookt
1 bos gemengde groene kruiden
(de helft bladpeterselie en de andere helft een mengsel van bieslook, venkel, dille en/of koriander)
1 blikje ansjovisfilet
150 ml extra vergine olijfolie
2 el rode wijnazijn
zout en peper

Kook de artisjokken in licht gezouten water in ongeveer 40 minuten gaar. Zet ze 5 minuten ondersteboven en laat ze uitlekken en enigszins afkoelen. Knijp er nog even het overtollige water uit. Je kunt de ingrediënten voor de saus fijnhakken in de keukenmachine (niet te fijn!) of met de hand voor een beter, grover resultaat. Prak dan de eieren grof met een vork en snijd de ansjovis met een scherp mes. Doe alle ingrediënten met de olie en azijn in een grote kom. Voeg eventueel nog zout toe en flink veel peper. Geef iedereen een bord met een artisjok en een flinke schep saus. Trek de blaadjes los en doop ze in de rijke saus en zuig als het ware, aan de onderkant van de blaadjes, het vruchtvlees eruit. Gooi de blaadjes weg. De zachte bodem kun je in zijn geheel opeten.

Ingrediënten

4 artisjokken
2 eieren, gekookt
1 bos gemengde groene kruiden
(de helft bladpeterselie en de andere helft een mengsel van bieslook, venkel, dille en/of koriander)
1 blikje ansjovisfilet
150 ml extra vergine olijfolie
2 el rode wijnazijn
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?