Schil de asperges en snijd de onderste houtige uiteinden af. Kook de asperges gaar en laat ze uitlekken op een keukendoek. Kook de eieren hard. Pel deze en hak ze heel fijn. Hak de peterselie fijn en meng dit door het fijngeprakte ei. Droog het brood zonder korstjes op een bakplaat in een lauwe oven en wrijf ze door een zeef tot kruim (of in een broodrooster op een lage stand). Smelt de boter en laat deze lichtbruin kleuren. Bak hierin het broodkruim goudbruin. Leg de asperges op een schaal, strooi er het eimengsel over en schep hier het gebakken broodmengsel op.

Asperges à la Polonaise
Meer info over Asperges
Ingrediënten
1,5 kg asperges3 eieren
10 gr peterselie
4 sneetjes witbrood
150 gr boter

Ingrediënten
1,5 kg asperges
3 eieren
10 gr peterselie
4 sneetjes witbrood
150 gr boter

3 eieren
10 gr peterselie
4 sneetjes witbrood
150 gr boter


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
