Asperges met ansjovisboter en Parmezaanse kaas

Meer info over Asperges

Ingrediënten

500 gr asperges (wit of groen)
75 gr boter
5 ansjovisfilets (uit blik)
Parmezaanse kaas
partjes citroen voor erbij
zwarte peper

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de ansjovis fijn en roer goed door de boter. Schil indien nodig de asperges en verwijder het houtige uiteinde. Kook de asperges beetgaar. Groene asperges hebben zo’n 5 minuten nodig, witte asperges 10. Verdeel de asperges over 2 borden. Schep een lepel ansjovisboter erop. Verdeel er een paar dun geschaafde plakjes Parmezaanse kaas over. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper. Geef er partjes citroen bij om erover uit te knijpen.

 

 

 

 

Ingrediënten

500 gr asperges (wit of groen)
75 gr boter
5 ansjovisfilets (uit blik)
Parmezaanse kaas
partjes citroen voor erbij
zwarte peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?