Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af en grill ze in een grillpan in 5-10 minuten beetgaar. Heb je witte asperges, schil ze dan en kook ze in 10-15 minuten beetgaar. Eventueel kun je ze daarna nog grillen voor mooie grilstrepen.
Maak ondertussen de dressing. Rasp de schil van de citroen en sinaasappel en pers daarna het sap uit. Snipper het sjalotje zeer fijn. Klop de citrusrasp en -sap, sjalot, honing en olijfolie goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Schik de asperges op een serveerschaal, schep 8 eetlepels dressing erover en garneer met geroosterde pitten en zaden.
Asperges met citrusdressing
Meer info over Asperges
Ingrediënten
Bijgerecht 4 personen:800-1000 gr asperges
1 citroen
1 sinaasappel
1 kleine sjalot
4 el olijfolie
1 tl honing
2 el geroosterde pitten en zaden (zie recept op de website) of hazelnoten
zout en peper
Ingrediënten
Bijgerecht 4 personen:
800-1000 gr asperges
1 citroen
1 sinaasappel
1 kleine sjalot
4 el olijfolie
1 tl honing
2 el geroosterde pitten en zaden (zie recept op de website) of hazelnoten
zout en peper
800-1000 gr asperges
1 citroen
1 sinaasappel
1 kleine sjalot
4 el olijfolie
1 tl honing
2 el geroosterde pitten en zaden (zie recept op de website) of hazelnoten
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!