Asperges met gefrituurd ei en dragonmayonaise
Meer info over Asperges
Ingrediënten
500 gr asperges (wit of groen)2 el mayonaise
3 takjes dragon
3 eieren
1 volle el bloem
30 gr panko (of paneermeel)
zonnebloemolie
zout en peper
Schil indien nodig de asperges en verwijder het houtige uiteinde. Kook de asperges beetgaar. Groene asperges hebben zo’n 5 minuten nodig, witte asperges 10. Snijd de dragon fijn en meng door de mayonaise.
Breng water in een pan aan de kook. Kook hierin 2 eieren 4 minuten. Laat ze direct afkoelen in (ijs)koud water. Verhit een laagje van 2 centimeter olie in een pannetje. Schil de eieren voorzichtig. Doe het rauwe ei in een kommetje en klop los. Doe het bloem en de panko op 2 borden. Rol de gekookte eieren eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko. Zorg dat ze rondom goed bedekt zijn. Frituur de eieren in 2-3 minuten rondom goudbruin.
Verdeel de asperges over 2 borden, leg een gefrituurd eitje erop en schep de mayonaise ernaast. Bestrooi met wat zout peper.
Ingrediënten
500 gr asperges (wit of groen)
2 el mayonaise
3 takjes dragon
3 eieren
1 volle el bloem
30 gr panko (of paneermeel)
zonnebloemolie
zout en peper
2 el mayonaise
3 takjes dragon
3 eieren
1 volle el bloem
30 gr panko (of paneermeel)
zonnebloemolie
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!