Asperges met geroosterde citroensaus

Meer info over Asperges
Het roosteren van citroenen doet iets bijzonders; het maakt citroenen een heel stuk zoeter! Je kunt er vervolgens een heerlijk fris sausje van maken. Erg lekker met gebakken zalm en/of geroosterde aardappeltjes.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr groene asperges
2 el geroosterde pompoenpitten
2 citroenen
2 tl grove mosterd
2 tl vloeibare honing
4 el olijfolie + extra
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de citroenen en leg ze in een ovenschaal. Rooster de citroenen 30 minuten tot ze zacht zijn en het snijvlak licht gekarameliseerd. Laat even afkoelen. Knijp daarna de pulp en het sap van de citroenen boven een kommetje uit. Klop de mosterd, honing en olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet een grillpan op hoog vuur. Snijd de harde uiteinden van de asperges. Bestrijk de asperges rondom met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de asperges in 5-10 minuten beetgaar. Verdeel ze over 2 borden en schep er wat van de citroensaus over. Serveer de rest van de saus er los bij. Strooi er tot slot pompoenpitten over.  

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr groene asperges
2 el geroosterde pompoenpitten
2 citroenen
2 tl grove mosterd
2 tl vloeibare honing
4 el olijfolie + extra
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?