Asperges met geroosterde citroensaus

Meer info over Asperges
Het roosteren van citroenen doet iets bijzonders; het maakt citroenen een heel stuk zoeter! Je kunt er vervolgens een heerlijk fris sausje van maken. Erg lekker met gebakken zalm en/of geroosterde aardappeltjes.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr groene asperges
2 el geroosterde pompoenpitten
2 citroenen
2 tl grove mosterd
2 tl vloeibare honing
4 el olijfolie + extra
zout en peper
Voorbereiden van de oven: Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de citroenen en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Rooster de citroenen gedurende 30 minuten, totdat ze zacht zijn en het snijvlak licht gekarameliseerd is. Laat de citroenen daarna even afkoelen.

Bereiding van de Citroensaus: Knijp de pulp en het sap van de geroosterde citroenen boven een kommetje uit. Klop vervolgens de mosterd, honing en olijfolie door het citroensap en breng de saus op smaak met zout en peper.

Voorbereiding van de Asperges: Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de harde uiteinden van de asperges af. Bestrijk de asperges rondom met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Grill de asperges in de hete pan gedurende 5-10 minuten totdat ze beetgaar zijn.

Serveren: Verdeel de gegrilde asperges over twee borden en schep er een beetje van de citroensaus overheen. Serveer de resterende saus apart erbij. Strooi tot slot pompoenpitten over de asperges voor een knapperige textuur. Geniet van dit smaakvolle en eenvoudige gerecht!

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr groene asperges
2 el geroosterde pompoenpitten
2 citroenen
2 tl grove mosterd
2 tl vloeibare honing
4 el olijfolie + extra
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?