Asperges met tagliatelle*
Meer info over Asperges
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en rode peper even aan. Schep de asperges en erwtjes erdoor. Blus af met de bouillon en wijn en laat 10 minuten sudderen (tot de asperges beetgaar zijn). Roer de garnalen erdoor en laat deze 1 minuut meegaren. Meng de pasta erdoor en warm nog even goed door. Meng op het laatst de basilicum, rucola en het limoensap erdoor.

Ingrediënten

400 gr tagliatelle
100 ml bouillon
1 el olijfolie
100 ml droge witte wijn
1 teentje knoflook, fijngesneden
12 scampi's, gepeld
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes
1 handje basilicum, fijngesneden
8 witte asperges, geschild, in schuine stukken
1 bosje rucola, grof gesneden
200 gr erwtjes uit de vriezer, ontdooid
sap van 1 limoen
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?