Aubergine en paksoi met pindasaus/dressing

Meer info over Aubergines | Gember | Paksoi

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

2 aubergines
1 paksoi
2 el zonnebloemolie
130 gr pindakaas met stukjes
3½ el sojasaus
2½ el honing
2½ el rijstazijn
1 tl sambal oelek
1½ tl geraspte gember
2-3 el water
een handje groene kruiden (zoals koriander, Thaise basilicum, munt)
1½  el ongezouten pinda’s
1½  el knapperige uitjes
½ rode peper

Klop voor de pindasaus/dressing de pindakaas, 2,5 eetlepel sojasaus, honing, rijstazijn, sambal gember en water goed door elkaar tot een geëmulgeerde saus ontstaat. Zet apart.

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd de snijvlakken kruislings in. Meng 1 eetlepel olie en sojasaus door elkaar. Bestrijk hiermee de aubergines. Leg ze met het snijvlak naar boven op een ovenplaat en rooster in 30 minuten zacht en gaar. Snijd ondertussen de paksoi in de lengte in vieren. Verhit 1 eetlepel olie in een brede hapjespan. Leg de paksoi erin bak 3 minuten. Voeg een klein scheutje water toe, dek de pan af en stoom de paksoi in 3-6 minuten beetgaar.

Smeer 2 volle eetlepels pindasaus/dressing op de bodem van 2 grote borden (2 eetlepels per bord). Leg hierop de aubergines en paksoi. Garneer met groene kruiden, pinda’s, knapperige uitjes en dunne reepjes rode peper. Serveer met rijst en geef de overige pindasaus/dressing erbij.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

2 aubergines
1 paksoi
2 el zonnebloemolie
130 gr pindakaas met stukjes
3½ el sojasaus
2½ el honing
2½ el rijstazijn
1 tl sambal oelek
1½ tl geraspte gember
2-3 el water
een handje groene kruiden (zoals koriander, Thaise basilicum, munt)
1½  el ongezouten pinda’s
1½  el knapperige uitjes
½ rode peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?