Klop voor de pindasaus/dressing de pindakaas, 2,5 eetlepel sojasaus, honing, rijstazijn, sambal gember en water goed door elkaar tot een geëmulgeerde saus ontstaat. Zet apart.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd de snijvlakken kruislings in. Meng 1 eetlepel olie en sojasaus door elkaar. Bestrijk hiermee de aubergines. Leg ze met het snijvlak naar boven op een ovenplaat en rooster in 30 minuten zacht en gaar. Snijd ondertussen de paksoi in de lengte in vieren. Verhit 1 eetlepel olie in een brede hapjespan. Leg de paksoi erin bak 3 minuten. Voeg een klein scheutje water toe, dek de pan af en stoom de paksoi in 3-6 minuten beetgaar.
Smeer 2 volle eetlepels pindasaus/dressing op de bodem van 2 grote borden (2 eetlepels per bord). Leg hierop de aubergines en paksoi. Garneer met groene kruiden, pinda’s, knapperige uitjes en dunne reepjes rode peper. Serveer met rijst en geef de overige pindasaus/dressing erbij.