Aubergine-linzen-walnoot ragù

Meer info over Aubergines

Deze vegetarische ragù, losjes gebaseerd op Italiaanse ragù alla bolognese, is ontzettend veelzijdig. We eten het bijvoorbeeld als hoofdgerecht met wat mozzarella erover en rucola erbij. Of serveren het als bijgerecht met romige polenta of pasta. Óf we gebruiken het als basis voor een ovenschotel waarbij we de ragù afdekken met aardappelpuree.

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen, bijgerecht 4-6 personen:

2 aubergines
1 ui
3 tenen knoflook
7 takken tijm
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
100 gr Le Puy/Dupuis/donkergroene linzen
50 gr walnoten
peterselie ter garnering
zout en peper

Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd de aubergines in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de aubergines rondom goudbruin en zacht. Doe de pan niet te vol en bak de aubergines indien nodig in twee keer. Schep ze uit de pan.
Snipper ondertussen de ui en knoflook. Verhit de overige olie in een brede pan. Fruit de ui en knoflook tot glazig. Blus af met azijn en laat in 1 minuut verdampen. Voeg de aubergines, blaadjes tijm, tomatenblokjes en 150 ml water toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Giet de linzen af en voeg ze toe aan de saus. Hak de walnoten een beetje fijn en voeg ze toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar zodat een dikke ragù ontstaat. Laat nog even doorwarmen, breng op smaak en serveer met fijngesneden peterselie.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen, bijgerecht 4-6 personen:

2 aubergines
1 ui
3 tenen knoflook
7 takken tijm
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
100 gr Le Puy/Dupuis/donkergroene linzen
50 gr walnoten
peterselie ter garnering
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?