Aubergine-linzensalade
Meer info over Aubergines

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Voeg de aubergine toe en bak hem al roerend 10 minuten tot hij zacht is. Voeg de ui en komijn toe en bak alles nog 5 minuten tot ook de ui zacht is. Doe het mengsel in een kom en breng het op smaak met wat zout en peper. Verhit weer 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan op matig vuur. Voeg de knoflook toe en bak hem 1 minuut. Voeg linzen en bouillon toe en laat alles op laag vuur ongeveer 40 minuten sudderen tot het vocht is verdampt en de linzen gaar zijn. Voeg de linzen aan het auberginemengsel toe en roer de peterselie en rode wijnazijn erdoor. Breng de salade op smaak met zwarte peper en zout, besprenkel hem met extra vergine olijfolie en dien hem warm op.

Ingrediënten

4 el olijfolie
300 gr aubergine, in kleine blokjes
1 kleine rode ui, in kleine blokjes
1/4 tl gemalen komijn
3 teentjes knoflook, fijngehakt
200 gr linzen
3,8 dl groentebouillon
2 el fijngehakte peterselie
1 el rodewijnazijn
1 el extra vergine olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?