Aubergine met feta en honing

Meer info over Aubergines
Voor dit recept zijn we geïnspireerd door een van onze favoriete Griekse gerechten, namelijk in sesamzaadjes gepaneerde gebakken feta met warme honing. We maken ditmaal een variant met aubergine.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 aubergines
100 gr feta
2 el vloeibare honing
1,5 el sesamzaad
enkele blaadjes oregano, ter garnering
olijfolie
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een grillpan op hoog vuur. Halveer de aubergines in de lengte en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Leg ze met het snijvlak naar beneden in de grillpan en grill 7 minuten. Draai ze dan om en grill nogmaals 7 minuten, tot de aubergine beetgaar is. Haal ze uit de pan en leg met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Verkruimel de feta over de aubergines. Bestrooi rijkelijk met sesamzaadjes en sprenkel er 1,5 eetlepel honing en wat olijfolie over. Rooster de aubergines nog 15-20 minuten in de oven, tot de aubergine goed gaar is en de feta goudbruin en wat gesmolten. Garneer met verse blaadjes oregano en besprenkel tot slot met nog wat extra honing. Tip: in plaats van grillen kun je de aubergines ook eerst 20 minuten, zonder feta, roosteren in de oven en daarna het recept vervolgen.    

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

2 aubergines
100 gr feta
2 el vloeibare honing
1,5 el sesamzaad
enkele blaadjes oregano, ter garnering
olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?