Een simpel recept met succesgarantie: zoete gekarameliseerde aubergine met pit!
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Snijd het vruchtvlees kruislings in, maar niet helemaal door tot op de schil. Verwijder de zaadjes van de pepers en hak de pepers fijn. Smeer de aubergines rondom in met olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Verdeel 2 eetlepels honing over de aubergines en wrijf het een beetje in de sneetjes die je hebt gemaakt. Verdeel ook de peper over de aubergine en duw ze in de sneetjes. Breng op smaak met zout en peper. Draai de aubergines om zodat ze met de schil naar boven liggen. Rooster de aubergines 20 minuten. Draai ze daarna om en rooster ze nog 10 minuten tot de aubergine mooi goudkleurig, zacht en gekarameliseerd is. Haal ze uit de oven en schenk er tenslotte nog de overgebleven 2 eetlepels honing over. Serveer direct.