Aubergine Milanese

Meer info over Aubergines
Vegan gepaneerde schijven aubergine, die heerlijk zijn bij een simpele spaghetti in tomatensaus of met wat rucola, Parmezaanse kaas en partjes citroen.

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen

600 gr aubergine
8 el bloem
100 gr panko (Japans paneermeel)
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
zonnebloemolie
zout en peper
Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de panko in een kom met de Italiaanse kruiden en flink wat zout en peper. Klopt de bloem met 150-180 ml water tot een dun papje. Snijd de aubergine(s) in plakken van 1 centimeter dik. Haal de plakken eerst door het bloempapje en paneer daarna met de panko; duw de panko goed aan. Verhit 1 centimeter olie in een koekenpan en bak hierin de plakken aubergine in een enkele laag 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd de gare aubergines warm in de oven terwijl je de rest frituurt.

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen

600 gr aubergine
8 el bloem
100 gr panko (Japans paneermeel)
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
zonnebloemolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?