Auberginebulgogi

Meer info over Aubergines
Bulgogi is een bijzonder populair gerecht van gemarineerd rundvlees. Wij vervangen het vlees door aubergine, die we de heerlijke marinade geven. Eet bijvoorbeeld met rijst en een frisse komkommersalade.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr aubergine
1 el keukenzout
3 tenen knoflook
2,5 cm gember
½ kleine ui
½ el sesamolie
1 el gochujang
1,5 el sojasaus
2 el kristalsuiker
2 el zonnebloemolie
2 lente-uien
2 tl sesamzaad

Snijd de aubergines in de lengte in 8-10 repen. Snijd de repen in stukken van 5-7 centimeter lang. Doe ze in een kom en bestrooi met keukenzout. Laat 20 minuten staan zodat het vocht eruit kan trekken.

Maak ondertussen de marinade. Snijd of rasp de knoflook, gember en ui zeer fijn. Klop met de sesamolie, gochujang, sojasaus en suiker goed door elkaar. Giet het vocht van de aubergines af en knijp ze voorzichtig uit. Meng de aubergines met de marinade, meng goed door elkaar en laat 30 minuten in de koelkast marineren.

Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak hierin de aubergines in 3-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Wij pletten de aubergines voorzichtig wat met een spatel, zodat ze sneller en meer gelijkmatig bakken. Garneer de aubergines met fijngesneden lente-ui en sesamzaadjes.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr aubergine
1 el keukenzout
3 tenen knoflook
2,5 cm gember
½ kleine ui
½ el sesamolie
1 el gochujang
1,5 el sojasaus
2 el kristalsuiker
2 el zonnebloemolie
2 lente-uien
2 tl sesamzaad

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?