Auberginecurry uit Goa

Meer info over Aubergines | Knoflook
Goa is een deelstaat van India, gelegen aan de westkust. De keuken kenmerkt zich door lichtere, frissere smaken dan dat we vaak gewend zijn van de Indiase keuken. Zo ook deze curry, die een complexe fris-zure smaak krijgt van tamarinde. Wij zijn groot fan van tamarindepasta, die je tegenwoordig ook biologisch kunt verkrijgen van het merk Yakso. Het is zeker de moeite waard om eens op zoek te gaan. Vervang eventueel door limoensap. Serveer met rijst of naanbrood.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

2 aubergines
2 el zonnebloemolie
1 kleine ui
3 tenen knoflook
3 cm gember
1 rode peper
1½ tl mosterdzaad
1½ tl kurkuma
1 tl gemalen korianderzaad
4 tomaten
400 ml kokosmelk
1 el tamarindepasta
zout en peper
koriander of bosui, ter garnering
Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de knoflook, gember en peper in zeer dunne reepjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok. Fruit hierin de ui, knoflook, gember en peper tot de ui glazig is. Snijd ondertussen de aubergines en tomaten in grove stukken. Voeg de specerijen toe aan de pan en fruit 2 minuten mee. Voeg de aubergines toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de tomaten, kokosmelk en tamarinde toe en breng aan de kook. Laat op een matig vuur ongeveer 20 minuten pruttelen tot de aubergine gaar is. Proef en breng op smaak met zout en peper. Mocht je niet zo van zuur houden, dan kun je de smaak uitbalanceren door wat honing of suiker toe te voegen. Garneer de curry met fijngesneden koriander of bosui.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2-3 personen:

2 aubergines
2 el zonnebloemolie
1 kleine ui
3 tenen knoflook
3 cm gember
1 rode peper
1½ tl mosterdzaad
1½ tl kurkuma
1 tl gemalen korianderzaad
4 tomaten
400 ml kokosmelk
1 el tamarindepasta
zout en peper
koriander of bosui, ter garnering

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?