Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergines in de lengte in stukken van ongeveer 4 centimeter. Klop 1 eetlepel harissa met de olie en een halve eetlepel rode wijnazijn door elkaar. Schep de auberginestukken door deze harissamarinade en zorg dat alle stukken rondom bedekt zijn. Rijg de aubergine aan 8 metalen of in water geweekte houten spiesen. Zet een grillpan op hoog vuur en gril hierin de spiesen 10 minuten, onder af en toe draaien. Verplaats de spiesen naar de oven en rooster nog 15-20 minuten tot de aubergine goed gaar is. (Het grillen zorgt voor de lekkere grillsmaak die je zoekt in een kebab, maar je kunt het ook overslaan en de aubergine 10-15 minuten langer roosteren in de oven).
Maak ondertussen een sausje door 1 eetlepel harissa met een halve eetlepel rode wijnazijn en de honing door elkaar te mengen.
Maak de wortelsalade. Rasp de wortels grof. Snijd de lente-uien in dunne ringen. Snijd de peterselie grof. Meng de wortel, lente-ui en peterselie losjes door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de platbroden in een pan of oven. Schep op ieder platbrood een goede eetlepel hummus, verdeel wat wortelsalade erover, leg 2 auberginekebabs erop en lepel een beetje van het harissasausje erover. Garneer met een beetje tuinkers. Smullen maar!